Pripremite vozilo za ljeto

Punjenje klima uređaja za samo 25 KM uz odrađen mali ili veliki servis!

44328
|
12. lipnja 2019.
Punjenje klima uređaja za samo 25 KM uz odrađen mali ili veliki servis!

Pripremite svoje vozilo za vrele ljetne dane već sada u GUMA M centrima. Zakažite svoj termin na besplatni info telefon 0800 88 88 0 ili putem web stranice www.cijenaservisa.ba.

Topliji dio godine je već stigao i klima uređaj će svakodnevno biti neizbježna potreba. Ne dovedite se u situaciju da vam baš kad je najpotrebniji (npr. odlazak na more) klima uređaj otkaže poslušnost.
Klima uređaj je jedan od sistema na automobilu kojg se, većinom, vlasnici vozila sjete kad s pokvari. Prosječan vlasnik automobila razmišlja da se isti ne treba servisirati, a stručnjaci poručuju, znači li to da ne treba ni motor vozil servisirati dok se ne pokvari. Naravno da ne.
Preporučljivo je servisirati klima uređaj svake godine. Samo redovitim servisranjem izbjeći ćete skupe kvarove rashladnog sistema (kompresor, hladnjak,...).

servis klima

 

                              

PUNJENJE KLIME UKLJUČUJE:

  • KONTROLU ISPRAVNOSTI
  • PRAŽNJENJE KLIMA SUSTAVA (RECIKLIRANJE)
  • ČIŠĆENJE I ISPIRANJE SUSTAVA (VAKUMIRANJE)
  • OBNOVA I NADOPUNA PLINA
  • RAD

 

Sam servis klima uređaja nije skup i ne traje dugo, a osigurava da kabina vašeg vozila dugo bude ugodno rashlađena za ljetnih dana.
Postupak servisiranja klima uređaja radi se pomoću posebnog aparata koji izvlači rashladni plin i ulje iz kompresora, a zatim vakumira sistem, čisti ga od vlage i čestica prljavštine te naposljetlj napuni odgovarajućom količinama tekućina. Valja istaknuti da se u sistem uvijek vraća 10 ml ulja više od količine koja je bila u sistemu. Ne više od toga. Razlog tomu je taj što, kako smo na početku spomenuli, veliki broj vozača klima uređaj servisira kad slabije hladi. U tom slučaju se zgusnuto ulje počne ljepiti za unutrašnje stjenke pa ga nema u sistemu, odnosno niti se može izvući. Zbog toga se ne dodaje veća količina ulja jer bi tlak u sistemu bio prevelik. 

Akcija se odnosi na sve marke putničkih vozila. klima 2016

Požurite!  Akcija traje od 18.05 - 01.09.2018.

Punjenje klime 35 KM*

Popust na filter klime 20%

*25 KM Uz odrađen mali ili veliki seervis.

 

 

 

 Nakon cijelog postupka sistem kontrolira stanje i ako je sve uredu vozač je miran do idućeg servisa.Uz sami klima uređaj valja pregledati i sistem ventilacije, te po potrebi zamjeniti filter klime i isti dezinficirati. Sami proces dezinfekcije obavlja se tako da se u ventilacijsku kutiju ubrizga antialergijski sprej ili pjena. Nakon toga ventilator potjera sprej korz ventlacijske cijevi do isparivača klime i opere njegovo saće od nakupljenih nečistoća i prašine. Naime, isparivač se tokom rada klime orosi, a kad se isljuči nastupa sušenje sa nakupljenim prljavštinama koje izazivaju neugodne mirise, te izaziva alergijske i druge zdravstvene probleme.

Savjeti za kraj.

Uz redovito servisiranje preporučili bi i još dvije aktivnsti koje će koristiti klima uređaju.
• Klima uređaj uključujte minimalno jednom mjesečno barem 5-10 minuta i onda kad vam nije potreban. Kada klima uređaj ne radi ulje se povuče na jedno mjesto u sitemu. Uključivanjem ono se naulji cijeli sistem što zatvara porozne djelove i spriječava gubitak plina i produžava vijek trajanja kompresora.
• Za ljetnih dana isključite klima uređaj 5-10 minuta prije isključivanja motora vozila i pojačajte ventilaciju. Ovo će osušiti isparivač i spriječit je skupljanje bakterija na njemu koje stvaraju neugodne mirise i djeluju štetno na zdravlje.

 

 

 

 

 

 

 

 

klima 2019