Novi snažniji X-Trail

Od sada s 2.0 dCi motorom od 177 KS 4x4 pogonom i automatskim mjenjačem

Na BH tržištu u gami robusnog Nissana X-Traila je sada dostupna i najsnažnija verzija 2.0-litrenog dizelaša, koja će se konačno u ediciji 4x4 pogona moći upariti sa automatskim Xtronic CVT mjenjačem.

Na bosanskohercegovačkom tržištu u gami robusnog Nissana X-Traila je sada dostupna i najsnažnija verzija 2.0-litrenog dizelaša, koja će se konačno u ediciji 4x4 pogona moći upariti sa automatskim Xtronic CVT mjenjačem. Najsnažnije verzije u srednjem SUV segmentu na europskom tržištu pokrivaju čak 46 posto, pa Nissan s razlogom širi ponudu.

Nissan je krajem protekle godine lansirao novi 2.0-litreni dCi agregat sa 177 KS i impresivnih 380 Nm okretnog momenta. Pored aktualne verzije 1.6 dCi sa 130 KS, ovo je korak naprijed za kupce koji žele zapreminski veći i ujedno snažniji agregat. Međutim, prava novost je Nissanova težnja da zadovolji i najzahtjevnije kupce, koji uz 2,0-litarski dizel i 4x4 pogon ovaj paket po prvi mogu upariti sa automatskom Xtronic CVT transmisijom.

S novim 2.0 dCi agregatom X-Trail je savršen odabir za porodice koje su u potrazi za još većom avanturom. U konfiguraciji sa pet ili sedam sjedala, uvijek je na raspolaganju izdašan prtljažni prostor uz pametna rješenja za smještaj sitnica. Uz novu mogućnost odabira provjerenog 4x4 pogona uparenog sa automatskim Xtronic CVT mjenjačem, Nissan će zasigurno proširiti bazu kupaca u srednjem i velikom SUV segmentu.

Prodaja X-Traila je u konstatnom porastu iz godine u godinu, a samo u 2016. godini prodaja u Europi je skočila za čak 50 posto u udnosu na godinu prije. Širenjem ponude kroz nove verzije, Nissan s razlogom očekuje novo povećanje prodajnih rezultata, s obzirom da najsnažnije verzije u srednjem SUV segmentu pokrivaju čak 46 posto.

Mreža Nissanovih uvoznika u BiH ne kasni za europskim partnerima, te je već komercijalizirala X-Trail sa 2.0 dCi agregatom i premijernom mogućnošću kombinacije pogona na sve kotače i automatskog mjenjača.

24. ožujka 2017.
http://gumam.com/novosti/noviteti/od-sada-s-2-0-dci-motorom-od-177-ks-4x4-pogonom-i-automatskim-mjenjacem/369