Renault Clio

Novi Renault Clio - šarmer s pokrićem

17299
|
4. travnja 2014.
Novi Renault Clio - šarmer s pokrićem

Novi Renault Clio nastao je po uzoru na konceptno vozilo Dezir, predstavljeno listopada 2010. na Pariškom sajmu automobila, od kojeg je nasljedio stil i dojmove koje izaziva. Njegove napete krivulje podsjećaju na dinamičnost koja zrači iz konceptne preteče. 

Novi Renault Clio, zamišljen kao skulptura, predmet je žudnje s gotovo ljudskom čulnošću. Nema izbočenih, oštrih uglova, nego samo lijepo zaobljene krivulje koje bude želju da mu se približite i dodirnete ga.

Senzualne obline, izražajan prednji kraj i sportski oblikovan stražnji kraj. Novi Renault Clio namijenjen je uživanju u vožnji. S ponuđenim motorima u kombinaciji s dinamičnom i efikasnom šasijom, to je živahan, okretan i precizan automobil koji je ugodno voziti. Širok izbor motora zadovoljava potrebe svih i i kontrolu nad potrošnjom goriva i emisijama CO2. Novi Renault Clio na tom je području među najboljima u svojoj klasi. A da bi u tome uspio, Novi Renault Clio opremio se bitno obnovljenom gamom kako benzinskih tako i dizelskih motora. Od benzinskih agregata u ponudi su provjereni 1.2 litarski motor koji razvija 75 KS te novi 0.9 TCe trocilindraš koji razvija 90 KS. Boje "dizelaša" brani 1.5 dCi motor u verzijama sa 75 i 90 KS.