Novi Renault Espace

Novi model na BiH tržištu

12235
|
5. svibnja 2015.
Renault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault Espace
Renault Espace
Renault Espace
Renault Espace
Renault Espace
Renault Espace
Renault Espace
Renault Espace
Renault Espace
Renault Espace
Renault Espace
Renault Espace

Na bosanskohrecegovačkom tržištu službeno je započela prodaja nove generacije modela Renault Espace. Novajlija je poseban i bitno drugačiji od svih prethodnika, jer kombinira tradicionalne gene i mišićavost modernog crossovera. Kao i do sada, Renault je posvetio veliku pozornost sigurnosti putnika, pa je i novi Espace osvojio maksimalnih pet zvjezdica na Euro NCAP testovima sigurnosti.
Novi Espace na bh. tržištu dolazi s tri paketa opreme i dva dizelska agregata s početnom cijenom od 58.695 KM sa PDV-om.

Sveobuhvatna transformacija nove perjanice Renaultove ponude, modela Espace, ističu iz Renaulta počinje sa njegovim izgledom, bilo izvana ili iznutra. Novi Espace je jedinstven u tome što ne pripada niti jednom ograničenom automobilskom žanru. On istovremeno ubire najbolje od oba svijeta, tradicionalne gene prethodnika i robusnu formu velikog crossovera.

Kao i sve prethodne generacije kroz punih 30 godina, prostrana, modularna i osvjetljena unutrašnjost temeljni su elementi i kod pete generacije modela Espacea. Gostoljubivost u kabini novajlija pokazuje kroz vrhunsku modularnost sa pet i opciono sedam sjedišta, a posvećenost detaljima i nova plutajuća konzola mijenjaju njegov karakter. Dva dodatna preklopiva sjedala u trećem redu dostupna su na svim razinama opreme uz doplatu od 2.059 KM. Kod verzije Initiale Paris postoji mogućnost podešavanja sjedišta u 10 smjerova, što vozaču i suvozaču nudi pronalaženje idealnog položaja, dok sustav R-Link 2 omogućava memoriranje do šest položaja.

Iznenađujući užitak u vožnji i 20 posto niža potrošnja goriva veliki su dobitak za vozilo ove veličine. Zahvaljujući intenzivnom radu na downsizingu, masa vozila je smanjena za čak 250 kg u odnosu na prethodnu generaciju. Ipak, agilnost u vožnji doživljava zenit s novim Renault Multi Sense sustavom, koji kao dirigent orkestra harmonično nadgleda i prilagođava sve tehnološke sustave novog Espacea. Ovaj sistem kontrolira rad 4Control sistema, adaptivnog ovjesa, upravljačkog sustava, mjenjača, zatim utječe na odaziv na gas i zvuk motora kao i rad ambijentalnog osvjetljenja. Renault Multi Sense standard je od drugog nivoa opeme ZEN isključivo uz EDC mjenjač.

Novi Renault Espace na bh. tržište dolazi s tri paketa opreme: LIFE, ZEN i Initiale Paris, te dva dizelska agregata iz Energy generacije, dCi 130 Stop/Start i dCi 160 TwinTurbo Stop/Start, nastala na krilima 35 godina iskustva u motorsportu. Cijena ulaznog modela LIFE Energy 1.6 dCi 130 Stop/Start, u okviru kojeg se ističu: dvozonski klima uređaj, svjetla full LED Pure Vision, multimedijalni sistem R-Link 2 i sistem pomoći pri parkiranju 360°, iznosi 58.695 KM do registracije.

Putnici će moći uživati u beskonačnim mogućnostima multimedijalnog uređaja R Link 2, a svi podaci radija, bluetootha i navigacijskog uređaja u 3D prikazu se iščitavaju na okomitom zaslonu veličine 8,7 inča (22 cm), koji dolazi kao dio serijske opreme osnovnog LIFE paketa.


Inspirirana konceptnim modelom, najopremljenija verzija Espace Initiale Paris serijski je opremljena ekskluzivnim detaljima kao što su 19-inčni alu kotači, sistem 4Control, adaptivni ovjes, sustav za pomoć pri parkiranju 360° + kamera za vožnju unatrag, električna prednja sjedala sa funkcijom masaže, radio Bose surround sistem sa 12 zvučnika i funkcijom Active Noise Control.

Pored tri bogato opremljena paketa, novi Renault Espace tradicionalno nudi niz praktičnih, sigurnosnih i visokotehnološhih dodataka u cjenovniku opcija. Aktivni tempomat s radarom, sistem automatskog kočenja u slučaju nužde, prepoznavanje prometnih znakova, sistem za samostalno parkiranje, Head Up zaslon, aluminijski kotači u veličinama od 18 i 19 inča i osam metalik boja, samo su dio originalnosti i distinkcije u odnosu na sve prethodne generacije.