Renault KADJAR

Novi motori i više stila

2684
|
7. veljače 2019.
Renault KADJARRenault KADJARRenault KADJARRenault KADJARRenault KADJARRenault KADJARRenault KADJAR
Renault KADJAR
Renault KADJAR
Renault KADJAR
Renault KADJAR
Renault KADJAR
Renault KADJAR
Renault KADJAR
Poštujući tradicionalni SUV dizajnerski kod, osvježena verzija Renault Kadjara nastavlja uspješnim putem modela koji je od 2015. godine, kada je lansiran, prodat u preko 450.000 jedinica. Kadjar Faza 2 je stilski dotjeraniji, iznutra plemenitiji te pogonjen potpuno novom gamom agregata posljednje generacije. Novi model Kadjara starta sa fantastičnom cijenom od 37.300 KM sa PDV-om.

Jak dojam koji ostavlja Renault Kadjar proizilazi iz niza poboljšanja koja su nastala prilagođavanju aktuelnih trendova i Renaultovih dostignuća na polju tehnologije. Vanjska osvježenja vidljiva su na novom dizajnerskom potpisu dnevnih LED svjetala sa C formom, upotpunjenih maglenkama sa LED Pure Vision tehnologijom koje troše šest puta manje energije od konvencionalnih. Novi dizajn uočljiv je na oba branika sa kromiranim umecima, a kod novog Kadjara su dostupna i dva nova tipa aluminijskih točkova od 17 i 19 inča. Ovakav izgled je mnogo elegantniji, fluidniji, ali i rafiniraniji.

Renault KADJAR ph2

Enterijer je takođe dorađen kako bi svakodnevno korištenje bilo prioritetno ispunjeno komforom. Profinjenost i elegancija se osjete na prvi kontakt. Nova forma 7-inčnog multimedijalnog touch ekrana i novodizajniranog kontrolnog panela automatskog klima uređaja daju novu dimenziju praktičnosti i intuitivnog korištenja. Kvalitetnija je završna obrada panela, prekidača i rukohvatam a efekat 3D teksture materijala i efektno pozadinsko osvjetljenje prekidača podižu dojam na razinu premium osjećaja.

Osvježeni Kadjar zasluženo donosi unaprijeđenu gamu agregata posljednje generacije. Razvijene u saradnji sa Daimlerom nove pogonske jedinice spajaju visoke standarde performansi i voznih sposobnosti. Arhitektura četverocilindarskih benzinaca s prednabijanjem 1.4 TCe GPF je opremljena filterom krutih čestica, a odlikuju se uglađenim radom bez vibracija uz nisku potrošnjom goriva. U ponudi su dvije verzije, 1.4 TCe GPF sa 140 KS i 1.4 TCe GPF sa 160 KS uz ručni sa šest stepeni ili EDC automatski mjenjač sa sedam stepeni prenosa. Ekološki dominantni i nadasve ekonomični par dizela nove generacije kategorisan je kao najefektniji eliminator čestica nitrogen-oksida na tržištu. Ulazna verzija Blue dCi 115 KS razvija 5 KS i 10 Nm obrtnog momenta više od prethodnika. Novi Blue dCi 150 KS razvija 20 konja više od prethodne generacije dizelskog agregata, a pored 4x2 verzije moguće ga je upariti i sa pogonom na sve točkove.

Renault KADJAR ph2

Novi Kadjar se i dalje oslanja na verzije sa prednjim pogonom, potpomognute sistemom Extended Grip, te 4x4 pogonom dostupnim kod jače dizelske izvedbe dCi 150 koristeći beneficije Nissanove ekspertize u višedecenijskom razvoju i razumijevanju vožnje van asflatnih puteva. Velikodušan klirens od 200 mm omogućava olakšani prolaz preko blatnjavih dionica i podloga sa izraženim ispupčenjima i neravninama.

U mreži Renault koncesionara u BiH dostupne su verzije: Life, Limited, Bose Edition i Black Edition. Bogato opremljeni Life TCe 140 košta primamljivih 37.300 KM do registracije, a kupci u raznovrsnom konfiguratoru pored personalizacije odabrane verzije svoj model mogu nadograditi i sa produženom 5-godišnjom garancijom. Kompletan set novosti kod osvježenog Kadjara dostupan je u temeljitoj prezentaciji sa 3D vizualizatorom i kompletnim cjenovnikom na oficijelnoj stranici www.renault.ba, a u sklopu iste, preko kontakt obrasca, moguće je zakazati i probnu vožnju.

klima 2019