Nissan Pathfinder

4471
|
5. lipnja 2016.
Nissan PathfinderNissan PathfinderNissan PathfinderNissan PathfinderNissan PathfinderNissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder
Nissan Pathfinder

Nissan Pathfinder treće generacije (serija R51) na tržištu se nalazio od 2004. do 2014. godine. Ova generacija je predstavljena na salonu automobila u Frankfurtu 2003. godine te 2004. godine u SAD-u. Za globalno svjetsko tržište Nissan Pathfinder propizvodio se u SAD-u (Smyrna, Teennessee) i u Barceloni (Španjolska).

Nissan Pathander je odličan spoj luksuza, snage i upotrebljivosti vožnje kako na cesti tako i na zahtjevnijim terenima. Vanjski dizajn s klasičnim oštrim linijama kao da pokazuje da se ispod lima nalazi čvrsta šasija koja je spremna na teške terenske izazove koje uspješno savladava bez negativnih posljedica. Valja istaknuti da terenske sposobnosti ove grdosije stavljaju cestovne performanse ovog vozila u drugi plan. Nissan Pathfander je terenac starog kova zamaskiran u karoseriju SUV-a, a možemo reći i da nabija komplekse vlasnicima konfeksijckih SUV-ova.

Pathfinder kolekcija

Pathfinder je postavljen na H-Frame krutu šasiju koja je, za europsko tržište dodatno ojačana. Ovjes je neovosan sprijeda i straga što pruža veću agilnost i i udobnost na cesti. Nissan pathfinder je opremljen 4x4 All-Mode pogonom s redukotrom (prijenosni omjer: 1:2,596) što mu omogućava uspješno suočavanje s najtežimn terenima. Kut uspona je 33, a kut silaska je 25 stupnjeva dok je podnica udaljena od tla 254 mm.

Pathfinder ima četiri opcije pogona, a to su: pogon na stražnje kotače, Auto je opcija koja u koordinaciji s ESP+ programom kontrolira distribuciju snage na svaki kotač, permanentni pogon na sve kotače je treća opcija, a četvrta je već spominjani reduktor.

Tehničke karakteristike:

Pod poklopcem motora nalazi se 2.5 dCi dizelski agregat koji razvija snagu od 174 KS (pri 4.000 o/min) i okretni moment od 403 Nm (pri 2.000 o/min). Ovaj motor u kombinaciji s ručnim mjenjačem omoguuje vozilu teškom preko dvije tone pristojne cestovne performanse. Ubrzanje 0-100 km/h je 12,3 s, a krajnja brzina je 175 km/h.